A húsvéti eledelek megáldása - 2021

Gábor Bertalan | 2021. április 5.
A húsvéti eledelek megáldása - 2021

Véget ért a nagyböjti szent idő. Örömünnepet ültünk, hogy Urunk, Jézus Krisztus legyőzte a halált és újjá teremtette az életet. Lelkünket megtisztítottuk a bűntől, és az Oltáriszentségben találkoztunk vele. Ezt az örvendetes tényt a családi asztalnál is igyekeztünk megünnepelni, ezért Isten áldását kértük ünnepi eledelünkre.

Bodollón, nagyszombat délutánján három órától, Makrancon négytől, Szepsiben, vasárnap reggel hét órától volt ételáldás.

A képek önmagunkról és önmagukért beszélnek…

Makrancon újszerű áldás volt. A helyi önkormányzat jóvoltából, Kovács Andrea segédletével, a hangosbemondón keresztül történt a közös ima és az áldáskérés, majd a falun keresztül - Szmolnyicky Mária, ötletére és segítségével, olaszrendszámú kocsijába szállva - a káplán atyával együtt szenteltvízzel meghintettük a házak kapuiban tartózkodó áldáskérőket és az elkészített finomabbnál-finomabb hagyományos húsvéti ételeket.

A helyi egyháztanács javaslatára, Kocsis Pál, okleveles mérnök bejelentésével, két másik egyháztanácstag, Karaffa János és Lőrincz Róbert segítségével 1700 eurót és 50 centet gyűjtöttek össze az adakozóktól a templom kiadásai fedezésére.

Az áldás különlegességét még az is fokozta, hogy Kuzma Norbert, okleveles mérnök és fia Kuzma Adám, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákja közreműködésével az áldásosztás több ízben könnyekig megható élőadásban volt látható, ami honlapunkon visszanézhető.

Ismételt hála és köszönet mindenkinek, aki tudásával, akaratával és tettrekészségével tanúskodott arról, hogy Krisztus - Egyházában, népében és nemzedékünkben él és éltet…